Vår historia

Vi har bytt namn från "Jazz" till "Musik" under stjärnorna Brantevik, då vi inte bjuder på jazz i varje huvudakt. 

Från 2018 är Branteviks IF ensam arrangör.

Paret Lisa Linn-Sylvén och Bosses Sylvén på gitarr på scen i Brantevik!
Bosse Sylvén

Läs en fin artikel från 2009 i Lokaltidningen, när Bosse Sylvén och Lisa Linn efter 20 år överlämnade Jazz under stjärnorna till Nils Landgren och Beatrice "Bea" Järås att arrangera musikevenemanget tillsammans med Branteviks IF, som varit med från början.

År 1989 firade Bo Sylvén och hans hustru Lisa Linn, båda musiker inom jazzen, Bosses orkesters 30-årsjubileum på Branteviks IP med vänner och livemusik. Det blev så bra och uppmärksammat att de bestämde sig för att året efter arrangera utomhuskonserter för betalande publik under namnet ”Jazz under stjärnorna” från ett trailer-flak som scen. Och det har vi fortsatt med i nu 30 år! Merparten av Sveriges största musiker inom jazz och närliggande har spelat på scenen på Branteviks IP. Efter Bosses och Lisas 20 år, tog Nils Landgren och Bea Järås över och från 2018 har Branteviks IF, som alltid varit medarrangör, tagit över helt.

Historien om hur dessa numera välkända och välbesökta musikkvällar startade berättade Lisa Linn och Bosse Sylvén för Ystads Allehanda den 30 juni 2009, när de skulle lämna över till Mr Redhorn, vår internationellt välkände trombonist Nils Landgren och Beatrice Järås efter 20 år! "När de 1989 skulle fira 25 år som gifta och 30 år i samma band fylldes Brantevik av namnkunniga musiker. Lisa och Bosse hade då bott i Brantevik i tre år, och de bestämde sig för att ha festen på byns fotbollsplan. Vid middagen spelade bland andra Jan Lundgren, som då var en lovande musikhögskoleelev. Sedan var det öppen scen hela natten.

– Efter middagen så började vi jamma tillsammans. Och vi höll på och spelade ända fram till femtiden på morgonen, säger Bosse.

– Men dagen efter klagade ingen av grannarna på att vi stört. De frågade i stället varför inte de fått komma. Då väcktes tanken på att anordna konserter i Brantevik, fortsätter Lisa.

Branteviks IF nappade på idén, Kjell "Olja" Nilsson på Branteviks Åkeri erbjöd sig att låna ut ett lastbilsflak och artistkontakterna hade Lisa och Bo själva. Så sommaren därpå, 1990, föddes den första organiserade, annonserade Jazz under stjärnorna. Första året spelade bland andra Putte Wickman och Svante Thuresson på lastbilsflaket." Och nu 2018 lämnar Nisse och Bea över stafettpinnen till Branteviks IF som ensam arrangör och även Facebook-sidan med över 2.000 följare. Tack för dessa 9 år, Nisse och Bea!

 Arrangör: Branteviks IF        Hylkavägen 10         272 38 Brantevik        info@jazzbrantevik.se

Uppdaterad: augusti 2019  >  Digitalredaktör: Britt-Marie Norelius

Vi sparar inga uppgifter om dig när du klickat dig hit! Sidan är enbart för information.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies. Vi sparar ingenting om dig.

Accepterar