Vår historia
Bosse Sylvén
Nils Landgren & Funk Unit på scen sista onsdagen varje år när Nisse & Bea var arrangör tillsammans med Branteviks IF.
Paret Lisa Linn-Sylvén och Bosses Sylvén på gitarr på scen i Brantevik!

Historien om hur dessa numera välkända och välbesökta musikkvällar startade berättade Lisa Linn och Bosse Sylvén för Ystads Allehanda den 30 juni 2009, när de skulle lämna över till Mr Red Horn, vår internationellt välkände trombonist Nisse Landgren och Bea Järås efter 20 år! "När de 1989 skulle fira 25 år som gifta och 30 år i samma band så fylldes Brantevik av namnkunniga musiker. Lisa och Bosse hade då bott i Brantevik i tre år, och de bestämde sig för att ha festen på byns fotbollsplan. Vid middagen spelade bland andra Jan Lundgren, som då var en lovande musikhögskoleelev. Sedan var det öppen scen hela natten.

– Efter middagen så började vi jamma tillsammans. Och vi höll på och spelade ända fram till femtiden på morgonen, säger Bosse.

– Men dagen efter klagade ingen av grannarna på att vi stört. De frågade i stället varför inte de fått komma. Då väcktes tanken på att anordna konserter i Brantevik, fortsätter Lisa.

Branteviks IF nappade på idén, Kjell "Olja" Nilsson på Branteviks Åkeri erbjöd sig att låna ut ett lastbilsflak och artistkontakterna hade Lisa och Bo själva. Så sommaren därpå, 1990, föddes Jazz under stjärnorna. Första året spelade bland andra Putte Wickman och Svante Thuresson på lastbilsflaket." Och nu 2018 lämnar Nisse och Bea över stafettpinnen till Branteviks IF som ensam arrangör och även Facebook-sidan med över 2.000 följare. Tack för dessa 9 år, Nisse och Bea!